همکاری خواسته مشترک مردم چین و آمریکا

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین طی دیدار با «جو بایدن» همتای آمریکایی  خود در ۱۴ نوامبر ۲۰۲۲ در جزیره «بالی» اندونزی گفت: روابط چین-ایالات متحده نباید یک بازی جمع صفر باشد که در آن یک طرف با هزینه دیگری، جلو بیفتد یا به موفقیت دست یابد. موفقیت‌های چین و آمریکا فرصت‌ محسوب می‌شوند نه چالش برای طرف مقابل.

یک سال پس از دیدار بالی، پروازهای مستقیم منظم میان دو کشور از پنجشنبه مجددا افزایش یافته که نشان دهنده همکاری سودمند متقابل بین دو طرف است.

کارشناسان محافل تجاری آمریکا بر این باورند که رقابت به هیچ وجه جریان اصلی رابطه چین-ایالات متحده نیست چرا که هم مردم چین و هم مردم آمریکا خواستار همکاری برد-برد هستند.

انتظارات برای گفتگو سطح بالا

بیش از ۲۰۰ غرفه دار آمریکایی از بخش‌های کشاورزی، نیمه رساناها، دستگاه‌های پزشکی، خودروهای انرژی جدید، لوازم آرایشی و غیره در «نمایشگاه بین‌المللی واردات چین» (CIIE) که به تازگی پایان یافت، شرکت کرده و بزرگترین حضور ایالات متحده در تاریخ این رویداد سالانه را رقم زدند.

آنها با ابراز انتظاراتشان از دیدار آتی میان شی و بایدن در سانفرانسیسکو امیدوار بودند که این نشست قطعیت بیشتری برای روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه و احیای اقتصاد جهان به ارمغان آورد.

«اریک جنگ» رئیس «اتاق بازرگانی آمریکا» در شانگهای گفت او انتظار دارد دیدار سران دو کشور توسعه پیوسته روابط دوجانبه را ارتقاء بخشد و با بیان اینکه باید از رویکرد جمع صفر به هنگام پرداختن به روابط چین-آمریکا اجتناب شود،‌ گفت: همزیستی مسالمت آمیز تنها راه ترویج رفاه مشترک است و پایه‌ای برای خوشبختی مردمان دو طرف بنا می‌نهد.

آمارهای دو طرف نشان می‌دهد تجارت دوجانبه با انعطاف پذیری قوی در سال ۲۰۲۲ به یک رکورد بالا دست یافته که کاملا منعکس کننده این حقیقت است که ساختارهای اقتصادی چین و ایالات متحده بسیار زیاد مکمل یکدیگرند و همکاری اقتصادی و تبادلات تجاری به شکلی متقابل سودمند هستند.

«جیم سوتر» مدیرعامل «شورای صادرات دانه سویای آمریکا» گفت: چین یک مصرف کننده خیلی خوب است. آنها روش کار تجاری را بلدند. فکر می‌کنم شرکت‌های آمریکایی علاقه مند به انجام تجارت با شرکای چینی خود هستند.

حجم تجاری محصولات کشاورزی میان چین و ایالات متحده در سال گذشته میلادی از ۵۰ میلیارد دلار فراتر رفت و صادرات محصولات کشاورزی از آمریکا به چین به یک رکورد ۴۲ میلیارد دلاری رسید.

«جیسون هیفمیستر» سرپرست معاونت تجاری و کشاورزی خارجی در وزارت کشاورزی ایالات متحده گفت: چین یک بازار خوب برای محصولات کشاورزی آمریکاست. این کشور بازار برتر ماست. تصور می‌کنیم حتی بهتر می‌تواند بشود. ما پتانسیل رشد عظیمی را اینجا می‌بینیم.

«جوزف نای» دانشمند برجسته علوم سیاسی آمریکا در سخنرانی خود در یک نشست اندیشکده‌ای در پکن گفت این گمراه کننده است که بگوییم چین و ایالات متحده در حال وارد شدن به یک جنگ سرد جدید هستند چرا که دو کشور دارای وابستگی متقابل اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی عظیمی هستند.

 

اقتصاد چینی پر انرژی

آقای شی طی دیدار با هیئت دو حزبی از سنای آمریکا به سرپرستی «چاک شومر» رهبر اکثریت سنا که ۹ اکتبر (۱۷ مهر) برگزار شد، گفت چین بر این باور است که منافع مشترک دو کشور بسیار فراتر از اختلافات آنهاست و موفقیت چین و آمریکا به جای آنکه یک چالش برای طرفین باشد، یک فرصت است.

در حال حاضر، اقتصاد جهانی در حال دست و پنجه نرم کردن با فاکتورهای صعودی بی‌ثبات ساز و غیرقابل پیش بینی است. اقتصاد چین در مواجهه با یک محیط خارجی پیچیده در مقابل فشارها مقاومت کرده و قطعیت را به توسعه جهانی تزریق نموده است.

شرکت تجاری آمریکایی «اندرسون نورث‌وست» با امضای قراردادهایی به ارزش چهار میلیون دلار در چند روز اول نمایشگاه بین‌المللی واردات چین به توسعه کسب و کار خود در این کشور ادامه داد.

«مایک اندرسون» رئیس شرکت اندرسون نورث‌وست گفت: بازار چین باثبات است به گونه‌ای که فضای بزرگی برای همکاری فراهم می‌کند. شراکت با شرکت‌های چینی ریسک‌های بالقوه‌ای که ممکن است ما در میانه نااطمینانی‌های جهانی با آن روبرو شویم را کاهش می‌دهد.

داستان اندرسون نورث‌وست نشان می‌دهد چگونه شرکت‌های آمریکایی به دنبال بهره برده از فرصت‌های نمایشگاه بین‌المللی واردات چین بودند آن هم در تضادی فاحش در مقابل فریادهای به اصطلاح «جدا شدن» یا «ریسک زدایی» از چین که برخی سیاستمداران آمریکایی سر می‌دهند.

سران شرکت‌های برجسته آمریکایی به شکلی فشرده از چین دیدن کرده‌اند و با اقدامات ملموس اعتماد خود به محیط تجاری چین را نشان داده‌اند.

«کریک آلن» رئیس «شورای تجاری آمریکا-چین» گفت: واقعا عاقلانه نیست که جداشدن کلی (از چین) را در نظر بگیریم چرا که ما در طول زمان بهای اقتصادی بسیار بالایی را خواهیم پرداخت. همکاری ارتقاء یافته چین-آمریکا به مردم دو طرف سود می‌رساند.

«لایل واترز» معاون رئیس «شرکت فورد موتور» گفت: زنجیره صنعتی و زنجیره تامین جهانی کنونی در حال دست و پنجه نرم کردن با تغییرات و چالش‌های جدید است و ضروری است راه‌های جدید برای تقویت اعتماد متقابل پیدا کنیم.

واترز تاکید کرد: ارتباط چهره به چهره می‌تواند اعتماد متقابل را افزایش دهد و به همه کمک کند تا فرصت‌های همکاری را در کنار هم بیابند.

پل زدن میان مردم دو کشور

آقای شی طی دیدارش با بایدن در جزیره بالی گفت دو اقتصاد چین و آمریکا عمیقا در هم ادغام شده‌اند و هر دو با وظایف جدید در توسعه روبرو هستند. وی افزود بهره بردن از توسعه یکدیگر در جهت منافع متقابل ماست.

رهبر چین تصریح کرد جهان به اندازه کافی برای دو کشور (چین و آمریکا) به منظور توسعه خود و رسیدن به رفاه در کنار هم، بزرگ است.

بسیاری از شرکت‌هایی که در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین در شانگهای شرکت کرده بودند قرار است در «نشست سران همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه» در سانفرانسیسکو حضور یابند. این دو شهر بندری، خواهر خوانده یکدیگر هستند.

«گاوین نیوسام» فرماندار کنونی ایالت کالیفرنیا که در سال ۲۰۰۵ شهردار سانفرانسیسکو بود به چین سفر کرد و بیست و پنجمین سالگرد رابطه خواهرخواندگی میان این دو شهر را جشن گرفت.

نیوسام در ماه اکتبر امسال در پکن با شی جین پینگ دیدار کرد.

وی با بیان اینکه کالیفرنیا خواستار شراکت طولانی مدت، با ثبات و قوی با چین است، گفت هیچ روابط دوجانبه‌ای مهمتر از مناسبات میان ایالات متحده و چین نیست و رابطه آمریکا-چین برای آینده ایالات متحده حیاتی است و به رفاه مردم این کشور مرتبط است.

«هوارد شولتز» موسس «بنیاد خانوادگی شولتز» و رئیس سابق شرکت «استارباکس» گفت با توجه به اینکه چین و ایالات متحده به دنبال همکاری هستند، باید میان مردم دو طرف پل ساخته شود نه دیوار.

شی جین پینگ طی سفر سال ۲۰۱۵ به آمریکا داستان‌های «لیانگ‌جیاهه» را برای حضار در ضیافت بزرگ شامی که در شهر «سیاتل» ایالت واشنگن برگزار شد، روایت کرد.

لیانگ‌جیا‌هه روستایی در استان «شاآنشی»  در شمال غربی چین است جایی که آقای شی در آنجا از سال ۱۹۶۹ به مدت هفت سال به عنوان یک «جوان تحصیلکرده» به کار و زندگی پرداخت.

این داستان‌‌ها عمیقا شولتز را تحت تاثیر قرار دارد به گونه‌ای که او در سال ۲۰۲۰ نامه‌ای به آقای شی نوشت. شولتز در نامه‌اش به چین برای تکمیل قریب الوقوع برنامه ساخت جامعه‌ نسبتا مرفه در تمام ابعاد که در سال ۲۰۲۱ به طور کامل محقق شد، تبریک گفت و احترام خود را به مردم و فرهنگ چین ابراز داشت.

شی جین پینگ در پاسخ به نامه شولتز تاکید کرد: شروع سفر چین برای ساخت کامل یک کشور سوسیالیستی مدرن فضای گسترده‌تری را برای شرکت‌های جهانی مختلف من‌جمله استارباکس و دیگر شرکت‌های آمریکایی، فراهم می‌کند تا در چین توسعه یابند.

رهبر چین تاکید کرد امیدور است این شرکت قهوه تلاش‌های فعالانه‌تری برای ترویج همکاری اقتصادی و تجاری چین-ایالات متحده و همچنین روابط دو کشور انجام دهد.

«جفری ساکس» استاد اقتصاد و مدیر «مرکز توسعه پایدار در دانشگاه کلمبیا» گفت: همکاری میان آمریکا و چین دو کشور را تقویت می‌کند و به جهان نفع می‌رساند. این همکاری صحیح و در واقع امکانپذیر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا