سیاست تعرفه صفر چین برای کشورهای کمتر توسعه یافته؛‌ تدبیری مهم برای تجارت

در چشم انداز اقتصاد جهانی امروز، با افزایش احساسات ضد جهانی شدن و حمایت گرایانه، که چالش‌های فراوانی را برای رشد اقتصاد جهانی و نظام تجارت بین‌المللی ایجاد کرده، جهانی شدن با عوامل بازدارنده رشد اقتصادی مواجه شده است.

در پس زمینه این شرایط، «کمیسیون تعرفه گمرکیِ شورای دولتی چین» اعلام کرد که از اول دسامبر (۱۱ آذر) تمام کشورهای کمتر توسعه یافته که روابط دیپلماتیک با چین دارند از تعرفه صفر برای خطوط تعرفه محصولات صادراتی خود به چین بهره خواهند برد.

این تعرفه ترجیحی ویژه به محصولات در حد نصاب تعرفه‌ اختصاص دارد. نرخ تعرفه خارج از این سهمیه، بدون تغییر باقی مانده است.

این اقدام نشان دهنده عزم چین برای حفظ چندجانبه گرایی و حمایت از تجارت آزاد در یک وضعیت بین‌المللی پیچیده و همچنین حاکی از مسئولیت پذیری آن به عنوان یک کشور بزرگ است.

از آنجایی که چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و همچنین بزرگترین تاجر است، تصمیمات اقتصادی و سیاست‌های تجاری آن تاثیری گسترده و همه جانبه دارد. علی‌رغم وضعیت فعلی ضد جهانی سازی و حمایت گرایی، چین بر سیاست گشایش اصرار ورزیده و یک مفهوم چندجانبه گرایانه از تجارت آزاد را دنبال کرده به نحوی که ثبات قدرتمند و انرژی مثبت به اقتصاد جهانی تزریق کرده است.

این رویکرد نه فقط به حفظ ثبات و جریان روان زنجیره‌های صنعتی و زنجیره‌های تامین جهانی کمک می‌کند بلکه فرصت‌های گسترده بازار را برای شرکت‌های کشورهای مختلف فراهم کرده و تخصیص بهینه منابع جهانی را ترویج می‌بخشد.

چین به عنوان یک کشور در حال توسعه به طور کامل دشواری‌های توسعه را درک کرده و همواره مسئولیت‌های خود را بر عهده گرفته و تلاش کرده تا به همراه دیگر کشورهای در حال توسعه پیشرفت کند.

افزایش موانع تجاری محیط تجارت جهانی را به شکلی فزاینده تنش آلود کرده و رشد اقتصادی جهان را با فشاری عظیم مواجه ساخته است. بنا بر این سیاست تعرفه صفر چین برای کشورهای کمتر توسعه یافته امیدی تازه برای احیای اقتصادی جهان به ارمغان می‌آورد.

این سیاست روابط اقتصادی میان چین و کشورهای کمتر توسعه یافته را تقویت خواهد کرد و یک وضعیت سودمند متقابل و برد-برد ایجاد می‌کند. سیاست مذکور برای این کشورها به شکلی قابل توجه آستانه ورود محصولاتشان به بازار چین را پایین خواهد آورد، درآمدهای صادراتی آنها را افزایش می‌دهد و توسعه صنایع مرتبط را ترویج می‌بخشد.

این سیاست همچنین فرصت‌های شغلی بیشتری خلق خواهد کرد و به آنها کمک می‌کند تا با فقر مقابله کنند و  به رشد اقتصادی و پیشرفت اجتماعی دست یابند.

سیاست مذکور تجسم همبستگی و همکاری میان چین و کشورهای کمتر توسعه یافته است و یک روال شفاف از همکاری «جنوب-جنوب» است که به ساخت یک نظام حکمرانی اقتصادی جهانی برابرتر و فراگیرتر کمک می‌کند.

اهمیت این سیاست از منظر کاهش فقر جهانی حتی بیشتر است. کشورهای کمتر توسعه یافته اغلب با دشواری‌های گوناگونی مثل فقر، زیرساخت ضعیف، توسعه صنعتی عقب مانده و شتاب رشد اقتصادی ناکافی روبرو هستند.

رویکرد تعرفه صفر یک بازار چینی گسترده را برای محصولات این کشورها خواهد گشود، شتاب رشد اقتصادی درونی آنها را تحریک می‌کند، به آنها برای ارتقا توانمندی‌های توسعه خود کمک می‌نماید و فرآیند کاهش فقر جهانی را تسریع می‌بخشد.

این سیاست نه فقط یک پاسخ مثبت به «اهداف توسعه پایدار سازمان ملل» محسوب می‌شود بلکه کمکی چشمگیر است که چین به آرمان توسعه بشری کرده است.

اقدام چین برای نظام حکمرانی اقتصادی جهان به ترویج بهبود و توسعه نظام تجات چندجانبه منجر خواهد شد. این تدبیر کشورهای بیشتری را ترغیب می‌کند تا در تجارت آزاد و همکاری چندجانبه مشارکت کنند و مشترکا یک نظام حکمرانی اقتصادی جهانی بازتر، فراگیرتر، متوازن‌تر و سودمندتر بسازند.

چین به شکلی تزلزل ناپذیر مسیر توسعه باز را دنبال خواهد کرد، با کشورهای سراسر جهان برای مقابله با چالش‌های جهانی همکاری می‌کند و کمک‌های بیشتری به ترویج رفاه اقتصادی جهان و تحقق چشم انداز توسعه انسانی مشترک، خواهد کرد.

امید است کشورهای بیشتری از چین پیروی کنند، برای مقاومت مشترک در برابر حمایت گرایی دست به کار شوند و مشترکا اقتصاد جهانی را به سوی یک مسیر سالم‌تر، با ثبات‌تر و پایدار هدایت کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا