چین سیاست پشتیبانی از خودروهای هوشمند را تقویت میکند
بر اساس اعلام یک مقام دولتی و چندین کارشناس چین، این کشور سیاست پشتیبانی خود برای تسریع توسعه صنایع نوظهور مانند خودروهای هوشمند متصل را تقویت خواهد کرد چرا که این کشور پتانسیل عظیم تبدیل شدن به بزرگترین بازار جهان برای خودروهای خودران را داراست.
آنها اضافه کردند، این اقدام میتواند فرصتهای چندین میلیارد دلاری برای شرکتهای داخلی و همچنین شرکتهای بینالمللی به وجود آورد.
پیش بینی میشود خودروها در چین به منظور پشتیبانی از توسعه کیفی صنعت خودروهای هوشمند، «شماره تلفن» خود را دریافت کنند.
وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین اعلام کرد در نظر دارد در مجموع ۱۰۰ میلیون شماره موبایل ۱۱ رقمی اختصاص دهد تا ارتباط میان خودروها و بین خودروها و سیستمهای پسا مدیریتی خودروسازان تسهیل گردد.
این وزارتخانه بازه زمانی مشخصی را برای اجرای طرح مذکور ارائه نکرده اما کارشناسان میگویند این اقدام توسعه خودروهای متصل به اینترنت را بشدت تقویت خواهد کرد.
«یانگ جونگجی» یک کارشناس خودرو در شرکت خودروسازی «BAIC Motor Corp» گفت: خودروها به وسیله پشتیبانی فناوریهای ارتباطی دیگر فقط یک وسیله برای حمل و نقل نیستند بلکه یک دستگاه هوشمند متحرک هستند. چراغهای راهنمایی، پارکینگها و حتی جادهها و خیابانها همگی میتوانند با خودروهای متصل ما تعامل کنند و به کاربران ما یک تجربه سفر هوشمندتر و راحتتری را ارائه کنند.
وی افزود: به عنوان مثال، دو خودروی به هم متصل قادرند «با هم مکالمه کنند» و رانندگان میتوانند موقعیت مکانی، مسیر و مصرف سوخت همدیگر را روی یک صفحه نمایش بزرگ ببییند.
«هوانگ ههشیانگ» یک کارشناس مخابرات در «آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین» در این باره گفت که خودروهای متصل به اینترنت در مقایسه با گوشیهای هوشمند الزامات سختگیرانهتری برای پهنای باند شبکه، زمان پاسخگویی شبکه، امنیت، مدیریت و کنترل خدمات ارتباطی دارند.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که وزارت صنعت و فناوری اطلاعات در نظر دارد ۱۰۰ میلیون شماره شبکه به خودروها اختصاص دهد به گونهای که یک تقویت چشمگیر برای توسعه خودروهای متصل به اینترنت خواهد بود.
طی مقالهای که روز شنبه در «چیوشی ژورنال» مجله مطرح کمیته مرکزی حزب کمونیست به چاپ رسید، «جین جوانگلونگ» وزیر صنعت و فناوری اطلاعات اعلام کرد تلاشهای بیشتری برای تسریع توسعه خودروهای متصل هوشمند صورت خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: به وسیله انطباق موثر با موج جدید انقلاب فناوری و تحول صنعتی و رهبری این جریان، میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که نوآوری فناوری واقعا به توسعه صنعتی کمک میکند.
جین افزود: چین استفاده خوبی از بازار داخلی بزرگ و سناریوهای کاربردی متنوع آن خواهد کرد و به شکلی نظاممند نوآوری فناورانه را به پیش میبرد تا توسعه سالم و منظم صنایع نوظهور مانند شبکههای 5G و خودروهای متصل هوشمند به سمت جلو حرکت کند.
«فو بینگفنگ» معاون اجرایی و دبیرکل «انجمن خودروسازان چین» نیز گفت: خودروهای خودران در چین نسبت به دیگر کشورها با شتاب بیشتری محبوبیت خواهند یافت چرا که مشتریان داخلی درباره چنین عملکردهایی بسیار مشتاق و کنجکاو هستند.
شرکت مشاوره «McKinsey & Co» پیش بینی کرده که چین به بزرگترین بازار خودروهای خودران تبدیل میشود و درآمد آن از چنین خودروها و خدمات مربوطه تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰۰ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.
بر اساس پیش بینی این شرکت، کل فروش خودروهای خودران به ۲۳۰ میلیارد دلار میرسد و در عین حال خدمات مبتنی بر خودروهای خودران احتمالا درآمد تقریبی ۲۶۰ میلیارد دلار را تا پایان این دهه ایجاد کند.
به گفته فو، چین احتمالا تدابیر بیشتری مانند بهینه ساز چارچوب قانونی و تقویت هماهنگی خودرو و جاده را انجام خواهد داد تا توسعه هر چه بیشتر خودروهای خودران را تسهیل کند.
«چوی دونگشو» دبیرکل «انجمن خودروهای سواری چین» گفت که راههای سنتی مدیریت خودروها دیگر امکانپذیر نیست و تلاشهای بیشتری برای تضمین امنیت و حریم خصوصی دادههای خودرو مورد نیاز است.
وی افزود: چگونگی ایجاد تعادل میان ترغیب نوآوری صنعتی و تضمین ایمنی مهمترین پرسشی است که بایستی پیش از قدم گذاشتن در عصر خودروهای خودران به آن جواب دهیم.