امنیت ملی، بهانه ایالات برای سیاه نمایی علیه شرکت های چینی

اقدام دولت آمریکا در قراردادن نام برخی شرکت های فناوری چین در فهرست شرکت های نظامی، یکی از تازه ترین بهانه های واشنگتن برای سرپوش گذاشتن بر رفتارهای یکجانبه گرایانه، اقتصادی اجباری و قلدرمابانه ایالات متحده با هدف امتیازگیری سیاسی است.

نگاهی دقیق تر به فهرست اعلامی از سوی پنتاگون نشان می دهد که این فهرست پیش از هر موضوع دیگر، در درجه اول بر حوزه های فناوری به سرعت در حال پیشرفت چین مانند راه آهن سریع السیر، ابررایانه ها، هواپیماهای مسافربری، هوش مصنوعی و هواپیماهای بدون سرنشین متمرکز است.

شرکت بزرگ فناوری چینی Tencent و شرکت CATL به عنوان یک شرکت پیشرو در حوزه ساخت باتری که هر از سوی آمریکا در فهرست سیاه قرار گرفته اند، با صدور بیانیه های رسمی، هرگونه ارتباط با حوزه های نظامی را رد کرده و تحریم های وزارت دفاع ایالات متحده را نابجا توصیف کردند.

مورد مشابهی دیگری از این گونه رفتارهای آمریکا را نیز می توان در پیشنهاد اخیر وزارت بازرگانی ایالات متحده برای ممنوعیت عرضه هواپیماهای بدون سرنشین ساخت چین در آمریکا مشاهده کرد. علاوه بر این، نه وزارت دفاع و نه وزارت بازرگانی آمریکا، هیچ گونه مدارک یا شواهدی برای دفاع از اقدامات خود مبنی بر قراردادن نام شرکت های فناوری لیست های سیاه ارائه نکردنده اند.

این اقدامات آمریکا، در واقع نشان دهنده بهانه های واهی و بی اساس ایالات متحده است که می کوشد برتری های دیگر کشورها در حوزه فناوری را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا معرفی کند و آن را جرم تلقی کند.

این گونه اقدامات، فقط به عنوان بهانه ای برای توجیه حرکت های قهرآمیز ایالات متحده با هدف پیشی گرفتن از آنچه که آن را یک رقیب استراتژیک می داند، اتخاذ می شود. برایان تایکانکو، تحلیلگر اندیشکده  Stansberry Research، با اشاره به رویکرد واشنگتن می نویسد: “گویا هرگونه کسب و کار چینی مبتکر که بتواند از این طریق درآمد کسب کند، احتمالا تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده در نظر گرفته می شود.”

 

باید توجه داشت که چنین تاکتیک های پنهانی هم برای حفظ قدرت اقتصادی و هم برای برتری در حوزه فناوری مضر است.

طبق اعلام شرکت DJI که یک شرکت سازنده پهپادهای چینی است، این شرکت تنها در سال ۲۰۲۳، ۵۱۵ میلیون دلار آمریکا به بخش کشاورزی ایالات متحده کمک کرده است. کشاورزان محلی به عنوان اولین گروه از منتقدین اقدام امریکا در ممنوع کردن فعالیت این شرکت چینی و همچنین جامعه فیلم سازان، عمیقا نگران تأثیر ممنوعیت فعالیت این شرکت فناوری چینی در کسب و کار خود هستند.

این روزها و همزمان با آخرین ماه از دوره دولت جو بایدن، یک سری تحریم ها و مقررات به شکلی کاملا عجولانه برای مهار رشد اقتصادی و توسعه فناوری چین وضع شد که از جمله آنها، ممنوعیت سرمایه گذاری در بخش های هوش مصنوعی، فناوری ریزتراشه ها و نیمه هادی ها و کوانتومی چین، و همچنین تحقیقات تجاری در مورد تراشه های قدیمی این کشور است.

این گونه اقدامات جنون آمیز دولت ایالات متحده برای مهار رشد چین، بسیاری از «وعده های» گذشته این دولت را زیر سوال برده و ماهیت فریبکارانه و ریاکارانه آن را آشکار کرده است. این دولت با این گونه رفتار خود، در واقع یک میراث سیاسی ناامید کننده از خود به جا می گذارد و باعث ایجاد موانع و مشکلاتی در مسیر رئیس جمهوری آینده ایالات متحده برای اتخاذ رویکردهای مرتبط با روابط با چین خواهد شد.

سیاست گذاران و خردورزان آمریکا باید به حق مسلم مردم چین برای توسعه احترام بگذارند و در ایجاد محدودیت های بی اساسی که برای هر دو طرف و نیز برای همه جهان مضر است، تجدید نظر کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا