سخنرانی رهبر چین در اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر»

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین روز دوشنبه ۱۸ نوامبر (۲۸ آبان)، در نشست اولین مرحله از نوزدهمین اجلاس سران G20 با موضوع «مبارزه با گرسنگی و فقر» سخنرانی کرد.

شی جین پینگ خاطرنشان کرد که در جهان امروز، روند تغییرات بی‌سابقه در طول صد سال گذشته تسریع شده، و توسعه انسانی با فرصت‌ها و چالش‌های بی سابقه‌ای مواجه است. هنگامی که چین میزبان اجلاس سران گروه ۲۰ هانگ‌جو بود، برای اولین بار موضوع توسعه را در جایگاه مرکزی هماهنگی سیاست‌های کلان اقتصادی قرار داد و «برنامه اقدام G20  برای اجرای دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار» و «پیشنهاد حمایت از صنعتی سازی آفریقا و توسعه‌نیافته‌ترین کشورها از سوی G20» را منتشر کرد.

وی افزود: اجلاس ریودوژانیرو «ساختن جهانی عادلانه و سیاره ای پایدار» را به عنوان موضوع اصلی و «ریشه‌کن کردن گرسنگی و فقر» را به عنوان دستور کار اصلی خود در نظر گرفت و تصمیم به ایجاد «اتحاد جهانی برای مبارزه با گرسنگی و فقر» گرفت. از هانگ‌جو تا ریودوژانیرو، همه ما به یک هدف مشترک متعهد هستیم، یعنی ساختن جهانی عادلانه با توسعه مشترک.

رئیس جمهوری خلق چین در این نشست عملیات هشتگانه چین برای حمایت از توسعه جهانی را اعلام کرد که به شرح زیر است:

اول، ساخت مشترک با کیفیت «کمربند و جاده»، ساخت شبکه سه بعدی ارتباطی که توسط جاده ابریشم سبز هدایت می‌شود و توانمندسازی جاده ابریشم دیجیتال.

دوم، اجرای ابتکار توسعه جهانی و ساخت و مرکز تحقیقاتی «جنوب جهانی». ادامه حمایت از کشورهای در حال توسعه و تعمیق همکاری‌های عملی در ابعاد فقرزدایی، امنیت غذایی، اقتصاد دیجیتال و غیره.

سوم، حمایت از توسعه آفریقا. نشست سران مجمع همکاری چین-آفریقا در پکن ۱۰ اقدام مشترک با آفریقا برای تحقق مدرنیزاسیون را اعلام کرده و از آن حمایت مالی به عمل می‌آورد.

چهارم، حمایت از همکاری بین‌المللی در زمینه فقرزدایی و امنیت غذایی. چین به «اتحاد جهانی برای مبارزه با گرسنگی و فقر» می‌پیوندد و از ادامه برگزاری نشست وزیران توسعه گروه ۲۰ حمایت کرده و همچنان میزبان کنفرانس بین‌المللی کاهش تلفات غذایی خواهد بود.

پنجم، چین همراه برزیل، آفریقای جنوبی و اتحادیه آفریقا «ابتکار گشایش همکاری بین‌المللی علوم و فنون» را به منظور ترویج کمک‌رسانی نتایج نوآوری علمی و فناوری جهانی به «جنوب جهانی» مطرح می‌کنند.

ششم، حمایت از گسترش همکاری‌های عملی برای کمک‌رسانی به جنوب جهانی توسط گروه ۲۰ و کارهای مرکز تحقیقاتی کارآفرینی گروه ۲۰ در پکن و گسترش همکاری‌های طرف‌ها در زمینه‌های آموزش دیجیتال، دیجیتال سازی موزه‌ها و آثارهای باستانی.

هفتم، اجرای «برنامه عملیات ضد فساد گروه ۲۰» و تقویت همکاری با کشورهای در حال توسعه در زمینه‌های تعقیب فراریان و بازیابی کالاهای مسروقه، عدم ایجاد پناهگاه برای فساد و توانمندسازی برای مبارزه با فساد.

هشتم، چین با تکمیل سازوکار‌های گشایش در سطح بالا، گشایش یک‌جانبه را برای کشورهای کمتر توسعه یافته را توسعه می‌دهد و حذف تعرفه را برای تمام اقلام مالیاتی کشورهای کمتر توسعه یافته که با چین روابط دیپلماتیک برقرار کرده‌اند، اعلام می‌کند.

رئیس جمهوری خلق چین در نهایت اعلام کرد که چین مایل است با همه طرف‌ها همکاری کند تا دنیایی عادلانه ناشی از توسعه مشترک بسازد تا فقر را ریشه کن و چشم اندازهای زیبا را به واقعیت تبدیل کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا