نظرسنجی «سیجیتیان»: عملکرد ناامید کننده دولت ترامپ در ماه نخست
نتایج یک نظرسنجی تازه از عملکرد ماه اول دولت جدید آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، حاکی از نگرانی و انتقاد گسترده مردم کشورهای مختلف جهان از سیاستها و جهتگیریهای منفی دولت جدید واشنگتن است.
در پایان اولین ماه فعالیت دولت جدید ایالات متحده، شبکه تلویزیون بینالمللی چین («سیجیتیان») وابسته به رادیو و تلویزیون مرکزی چین در یک نظرسنگی مشترک با همکاری «دانشگاه رِنمین» و «پژوهشکده ارتباطات بینالمللی در عصر جدید»، نظر ۷۵۸۶ نفر از ۳۸ کشور مختلف جهان را درباره عملکرد دولت دونالد ترامپ جویا شد.
نتایح حاصل از این نظرسنجی نشان میدهد که اقدامات دولت جدید ایالات متحده، مانند لغو توافقها و خروج از سازمانهای مهم بینالمللی و همچنین ایجاد اختلافات تجاری، باعث نگرانی و انتقاد گسترده جهانی شده است. پاسخدهندگان از کشورهای گروه هفت (G7) و حتی از میان مردم داخل ایالات متحده نیز دیدگاههای منفی نسبت به تأثیر جهتگیری سیاستهای دولت جدید آمریکا ابراز کردهاند.
سیاست «اول آمریکا» با انتقاد گسترده جهانی مواجه شد
این نظرسنجی نشان میدهد که ۶۳٫۷ درصد از پاسخدهندگان از کشورهای مختلف جهان معتقدند اقدام دولت جدید ایالات متحده در «خروج مجدد از نهادهای بینالمللی» تأثیر منفی بر حکمرانی جهانی دارد. این درصد در میان پاسخدهندگان از متحدان سنتی ایالات متحده به ۶۶٫۷ درصد افزایش مییابد.
علاوه بر این، ۶۳٫۳ درصد از مشارکتکنندگان در این نظرسنجی بر این باورند که سیاست «اول آمریکا» دولت جدید ایالات متحده، تخریب اقتصاد جهانی را تسریع میکند. ۵۸٫۴ درصد از پرسششوندگان نیز فکر میکنند که حمایتگرایی تجاری ایالات متحده مانع توسعه اقتصادی کشورهایشان خواهد شد. هنگامی که از آنها پرسیده شد کدام اقدامات تجاری تأثیر منفی بر کشورشان خواهد داشت، آنها به ترتیب «محدود کردن سرمایهگذاری در شرکتهای فناوری خارجی»، «افزایش تعرفهها بر کالاهای خارجی» و «تلاش آمریکا برای کاهش وابستگی به واردات و زنجیرههای تأمین خارجی» را به عنوان سه مورد اول برشمردند که میزان آن به ترتیب ۵۸٫۳، ۵۷٫۹ و ۵۴٫۲ درصد است.
پاسخدهندگان کشورهای G7 نگرش بدبینانهای نسبت به روابط با ایالات متحده دارند
این نظرسنجی نشان داد که در میان پرسششوندگان اهل شش کشور گروه هفت (به جز ایالات متحده)، ۵۷ درصد نسبت به توسعه روابط دوجانبه کشورشان با ایالات متحده بدبین هستند. پاسخدهندگان از آلمان و کانادا بیشترین سطح نگرانی را نشان دادند، بهطوری که ۶۶ درصد از آنها بدبین بودند. پس از آن ژاپن، بریتانیا و فرانسه قرار داشتند که به ترتیب ۶۰ درصد، ۵۹٫۳ درصد و ۵۷٫۵ درصد از پاسخدهندگان دیدگاههای منفی داشتند.
مخالفت افکار عمومی داخل آمریکا از سیاست خارجی دولت ترامپ
این نظرسنجی نشان داد که سیاست خارجی دولت جدید ایالات متحده نتوانسته است اعتماد مردم این کشور را جلب کند. بخش قابل توجهی از شرکتکنندگان آمریکایی در نظرسنجی یاد شده ابراز کردند که نسبت به تأثیر سیاستهای خارجی دولت ترامپ بر روابط ایالات متحده با روسیه، چین، اروپا، ژاپن، کره جنوبی و خاورمیانه اطمینان ندارند.
نکته قابل توجه این است که در میان این پنج مورد روابط خارجی با ایالات متحده، نتایج حاصل از این نظرسنجی نشان داد که تاثیرات منفی سیاست خارجی دولت جدید آمریکا در خصوص روابط با چین، بیش از تاثیرات منفی در روابط با دیگر کشورها است. دادهها نشان میدهد که تنها ۴۰ درصد از پاسخدهندگان معتقدند سیاست خارجی دولت جدید آمریکا تأثیر مثبتی بر روابط چین و آمریکا خواهد داشت و ۴۳ درصد فکر میکنند تأثیر منفی خواهد داشت و ۱۷ درصد نیز گفتند که درباره این تاثیر نظر مشخصی ندارند.