ارائه حمایت‌های روانشناسی و روحیه بخشیدن به زلزله‌زدگان در شی‌زانگ

«تان شی‌رن» و یک امدادگر در یک سکونتگاه موقت که برای زلزله‌زدگان در روستای تسوآنگ شهر چولهو از توابع شهرستان دینگری در شیگاتسه منطقه خودمختار شی‌زانگ در جنوب غربی چین بر پا شده، با کودکان در حال بازی هستند.(۱۰ ژانویه ۲۰۲۵/ عکس از شینهوا)

تان شی‌رن، کارشناس موسسه روانشناسی آکادمی علوم چین به همراه یک گروه از همکاران خود برای ارائه حمایت‌های روانشناسی به چندین سکونتگاه موقت مختلف در شهرستان زلزله‌زده دینگری شی‌زانگ (تبت) رفتند.

در یک سکونتگاه موقت در روستای تسوانگ، «تان» و همکارانش به عنوان بخشی از تلاش‌های خود در جهت ارائه خدمات روانشناسی و حمایت روانی از زلزله‌زدگان برای بیش از ۸۰ کودک برنامه‌های گوناگون اجرا کردند. این گروه همچنین قصد دارد با آموزش به معلمان محلی، آنها را برای ارائه مشاوره روانشناسی به ساکنان مناطق زلزله‌ آماده کند تا مردم این منطقه بتوانند بهتر به خدمات روانشناسی مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.

اعضای این گروه روز پنجشنبه به محل سکونت موقت زلزله‌زدگان در روستای تسوآنگ رسیدند و بلافاصله کار خود را برای کمک به ساکنان این سکونتگاه و به ویژه کودکان آغاز کردند. آنان علاوه بر آموزش دادن معلمان محلی برای ارائه مشاوره‌ روانشناسی به زلزله‌زدگان، در میان کودکان  قلم مو و کاغذ برای نقاشی، توپ و وسایل بازی و همین طور خوراکی توزیع کردند.

«تان» به خبرنگاران گفت: ما متوجه شدیم که افراد آسیب دیده از این فاجعه نیاز به کمک فوری ما دارند. بسیاری از کودکان خورشید، گل و سایر چیزهای مثبت و زیبا را می‌کشند که با مشاهده نقاشی‌های آنها می‌توانیم با وضعیت روانی آنها بهتر آشنا شویم و به آنها مشاوره هدفمند ارائه کنیم.»

۷ ژانویه، زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۸ ریشتر شهرستان دینگری از توابع شیگاتسه در شی‌زانگ را لرزاند. قرارگاه اصلی مسیر شمالی صعود به بلندترین قله جهان، چومولانگما (اورست) در این شهرستان قرار داد که در اثر این زمین‌لرزه ۱۲۶ نفر از ساکنان آن جان خود را از دست دادند. از ساعت ۹ صبح روز ۹ ژانویه (به وقت پکن)، ۳۳۷ مجروح تحت درمان قرار گرفتند و ۲۴۶ نفر از آنها پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدند.

روستای «چانگگا» از توابع شهر «چامکو» دینگری از جمله بخش‌هایی بود که بیشترین آسیب را در این زلزله دید و علاوه بر جان باختن ۶ تن از ساکنان این روستا، بیشتر خانه‌های آن یا کاملا ویران شدند و یا به شدت آسیب دیدند.

تان شی‌رن در یکی از سکونتگاه‌های موقت زلزله‌زدگان در روستای تسوآنگ شهر چولهو از توابع شهرستان دینگری در شیگاتسه منطقه خودمختار شی‌زانگ در جنوب غربی چین در حال آماده کردن توپ فوتبال و وسایل بازی برای کودکان است. (۱۱ ژانویه ۲۰۲۵/ عکس از شینهوا)

«کالسانگ دوندروپ» و خانواده‌اش، یک روز پس از زلزله به یک سکونتگاه موقت منتقل شدند و از آن زمان توانسته‌اند به غذا، پتوی گرم و تعداد زیادی لباس دسترسی داشته باشند.

او به خبرنگاران گفت: «با وجود این شرایط، مردم ترجیح می‌دهند در چادرهای خود بمانند و دوست ندارند با هم حرف بزنند یا بازی کنند.»

سونگ یائو، رئیس گروه امداد‌رسانی روانی  انجمن صلیب سرخ چین در استان سیچوان و گروهش وقتی مشاهده کردند که روستاییان و به ویژه کودکان از تعامل با دیگران اجتناب می‌کنند، برنامه‌هایی مانند آواز خواندن، کشیدن نقاشی و بازی‌های گروهی را ترتیب دادند تا بتوانند از این طریق به کاهش تأثیرات روانی منفی زلزله بر کودکان کمک کنند.

یکی از این برنامه‌ها به این شکل بود که آنان از مردم می‌خواستند رؤیاهای خود را بنویسند. کالسانگ دوندروپ مشتاقانه نوشت دوست دارد فوتبالیست شود. سونگ پس از اینکه فهمید رویای بسیاری از کودکان این منطقه مثل کالسانگ این است که فوتبالیست بشوند، تصمیم گرفت برای آنها یک مسابقه فوتبال ترتیب بدهد.

این مسابقه در سکونتگاه موقت زلزله‌زدگان روستای تسوآنگ برگزار شد که ارتفاع آن از سطح دریا ۴,۲۰۰ متر است. در طول مسابقه، کالسانگ دوندروپ پس از دریافت پاس هم‌تیمی خود‌، حریفش را پشت سر گذاشت و با یک شوت محکم توپ را از میان دو سنگ که به جای تیر دروازه قرار داده شده بودند، یک گل برای تیمش به ثمر رساند. او در حالی که با خوشحالی فریاد می‌زد “گل!” گفت: «این شادترین روز ما پس از زلزله بوده است.»

پس از آن، تعداد بیشتری از کودکان از چادرها خارج شدند تا با هم فوتبال بازی کنند. در عین حال، بزرگسالان هم می‌آمدند تا مسابقه آنها را تماشا کنند.

به گفته سونگ: “انجام ورزش‌ها و فعالیت های جمعی یک روش مهم برای کمک به کودکان در جهت کاهش استرس پس از زلزله است.” وی همچنین افزود، اقدامات روانشناختی علمی می‌تواند به از بین بردن احساسات منفی کودکان پس از چنین حوادثی کمک کند. این گروه قرار است طی دو هفته آینده چنین برنامه‌هایی را در سایر سکونتگاه‌های موقت زلزله‌زدگان تکرار کند.

از میان بیش از ۸۰ کودک ساکن این اقامتگاه، یک دختربچه ۶ ساله به نام «نیینگما دزونگ» ، یک چادر کوچک، یک قلب و یک خورشید را به همراه خودش نقاشی کرد و سپس به زبان چینی بالای سر آنها نوشت ” شی‌زانگ قوی باش!”، ” دینگری قوی‌ باش!”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا