برملا شدن ریاکاری غربیها با دورغهایشان درباره چین
استاندارد دوگانه سیاستمداران و رسانه های غربی درباره حقوق بشر و استفاده از آن به عنوان سلاحی علیه چین، حقیقتی است که روز به روز بیشتر بر همگان آشکار میشود.
نمونه این ریاکاری غربیها را میتوان در اتهامات مطرح شده از سوی آنها در مورد مدارس شبانه روزی منطقه خودمختار «شی زانگ» (تبت) واقع در جنوب غربی چین و یا وجود به اصطلاح «کار اجباری» در منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ در شمال غربی چین مشاهده کرد.
مدارس شبانه روزی در چین و دیگر کشورهای جهان کاملاً رایج هستند و در منطقهای با جمعیت پراکنده مانند شی زانگ نیز وجود این مدارس باعث تضمین فرصت برابر تحصیل برای همه میشوند. حضور در این مدارس کاملاً داوطلبانه است و در آنها دروس مربوط به فرهنگ سنتی از جمله زبان و ادبیات تبتی، رقصهای محلی و آشپزی سنتی نیز آموزش داده میشود.
دانشآموزان میتوانند آزادانه در این مدارس لباسهای سنتی خود را بپوشند. باید به این نکته توجه داشت که مدارس شبانه روزی در «شی زانگ» هیچ شباهتی با مدارسی ندارند که در مقاطع مختلف تاریخی با هدف «یکسان سازی اجباری» توسط قدرتهای غربی تأسیس شده اند؛ به عنوان مثال، در قرون نوزدهم و بیستم، کودکان بومی آمریکایی در ایالت متحده مجبور به حضور در مدارس شبانه روزی میشدند و در این مدارس حق صحبت کردن به زبان بومی، پوشیدن لباسهای سنتی و انجام مراسم و آداب و سنن خود را نداشتند و به همین ترتیب بود که با یک نسل کشی فرهنگی، زبان، فرهنگ و هویت آنان از میان برداشته شد.
هدف کارزارهای حمله و سیاهنمایی در مورد مدارس شبانهروزی شی زانگ، از بین بردن حق تحصیل کودکان و محروم کردن این منطقه از حق توسعه و پیشرفت است.
دروغ همیشه دروغ است. مطرح شدن موضوع «کار اجباری» در شین جیانگ از سوی برخی از کشورهای غربی نیز از جمله همان دروغهایی است که با همین اهداف شرمآور گفته میشوند. نتایج بازرسیهایی که به درخواست «فولکس واگن» انجام شد، همچون یک سیلی بر صورت شایعهپردازان در مورد شین جیانگ بود. این شرکت خودروسازی آلمانی در ماه دسامبر سال گذشته اعلام کرد هیچ نشانهای از کار اجباری در محل کارخانههای آن در شین جیانگ مشاهده نشده است.
شی زانگ و شین جیانگ، هر دو به دستاوردهای بی سابقه در زمینه حقوق بشر دست یافته اند و به عنوان دو منطقه خودمختار، مظهر توسعه و پیشرفت حقوق بشر چین به شمار میروند. چین بر پایه فلسفه حقوق بشر مردممحور، مسیری را به سوی دست یافتن به یک وضعیت حقوق بشری بهتر پیدا کرده که با روند زمانه پیش میرود و مطابق با واقعیتهای ملی خود چین است و به این ترتیب پیشرفتهای تاریخی چین در زمینه حقوق بشر باعث شده که امروز مردم تمام اقوام در سراسر چین از حس رضایت، شادی و امنیت بیشتری برخوردار باشند.
با توجه به اذعان گسترده جامعه بینالمللی به پیشرفتهای حقوق بشری چین، دروغهای غربیها هرگز نمیتوانند واقعیتها را پنهان کنند و تنها باعث برملا شدن هرچه بیشتر واقعیتِ ریاکاری و استاندارد دوگانه شایعهپردازان میشوند.