مشخص شدن نوع نگرانی آمریکا نسبت به چین از طریق حملات سایبری این کشور
روز ۲۶ ژوئیه، اداره مدیریت اضطراری و اداره امنیت عمومی شهر ووهان، مرکز استان هوبی، چین به ترتیب با انتشار یک بیانیه عمومی و گزارش بازرسی پلیس بر اساس آنها مرکز ملی واکنش اضطراری ویروس های رایانه ای و شرکت ۳۶۰ پس ازا بررسی های نظارتی به این نتیجه رسیده اند که مرکز زلزله نگاری ووهان تحت حمله سایبری قرار گرفته و منشاء این حملات یک سازمان هکری مجرم وابسته به یک دولت خارجی است. پس از تحلیل و بررسی شواهد اولیه نشان می دهد که این حملات سایبری از سوی ایالات متحده انجام شده است.
هر چند که جزئیات مربوطه هنوز مشخص نیست، کسانی که با چنین اخباری آشنا هستند می توانند یک روند مشابه را در آنها ببینند. در سال ۲۰۲۲ نیز بررسی های مرکز ملی واکنش اضطراری ویروس های رایانه ای و شرکت ۳۶۰ نشان داد که دانشگاه صنعت شمال غربی چین مورد حمله هکرهای خارجی قرار گرفته است. در آن زمان گزارش های تحقیقاتی نشان داد که دفتر عملیات حملات ویژه (TAO) وابسته به اداره امنیت ملی ایالات متحده (NSA) به طور متوالی با استفاد از ۴۱ نوع سلاح ویژه حمله شبکه سایبری بیش از هزار حمله به دانشگاه صنعت شمال غربی چین انجام داده و بخشی از داده های فنی مهم را به سرقت برده است.
دانشگاه صنعتی شمال غربی و مرکز زلزله نگاری ووهان، هر دو با وجود آنکه تاسیسات غیرنظامی هستند به اهداف نظارت سایبری ایالات متحده تبدیل شدهاند. درست مانند افشاگری های ادوارد اسنودن، کارمند سابق سیا، در مورد “Prism” در سال ۲۰۱۳ که گفته بود ایالات متحده در حقیقت در تلاش است نظارت و کنترل همه جانبه بر فضای سایبری سراسر جهان داشته باشد.
آنچه که آمریکا در فضای مجازی جهانی به دنبال ایجاد آن است، «ترتیب نظم» با ویژگی های هژمونیک آمریکایی است و حتی متحدانش نیز زیر نظارت و کنترل آمریکا قرار گرفته اند. در زمان دولت اوباما، آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، درباره نظارت آمریکا بر تلفن همراه خود با ایالات متحده مذاکره کرد. چندی پیش نیز رویداد افشای اطلاعات محرمانه ارتش آمریکا نشان داد که آمریکا به نظارت بر مقامات عالی رتبه اوکراین، کره جنوبی و اسرائیل ادامه میدهد. این موارد تبدیل به بخشی از سلطه طلبی مطلق ایالات متحده در اینترنت شده است.
از نگاه ایالات متحده، تقویت نظارت و کنترل بر چین ابزار لازم برای رقابت استراتژیک است. این کشور می خواهد از طریق استراق سمع “سلاح مخفی” چین را پیدا کند تا خود آمریکا از “تهدید” شکوفایی چین در امان بماند. برای رسیدن به این هدف، ایالات متحده نمی تواند حتی چشم و گوش خود را بر هیچ یک از دانشگاه ها و یا مؤسسات چین نیز ببندد و می خواهد از هر اقدام و حرکت چین آگاه باشد. حمله سایبری به مرکز زلزله نگاری ووهان بار دیگر ثابت کرده است که ایالات متحده، تحت تاثیر “نگرانی امنیتی” پیوسته در حال افزایش خود، به حملات سایبری بی بند و بار، بدون حد و مرز و بی انتها به چین ادامه می دهد و نشان می دهد که این کشور یک امپراتوری هکری واقعی در جهان به شمار می رود.
در چنین شرایطی طرفداران صلح در سراسر جهان باید دست به دست هم دهند تا با سلطه طلبی سایبری آمریکا مقابله کنند و به طور مشترک به حملات سایبری این کشور پاسخ دهند تا فضای مجازی تبدیل به یک خانه مشترک بشریت باشد و نه حیاط خلوت قدرت های سلطه طلب.