تعهد چین به کاهش فقر جهانی؛ تلاش مشترک برای رفاه مشترک جهانی

بر اساس گزارش «شاخص فقر چند بعدی جهانی ۲۰۲۴»، در میان ۱۱۲ کشور و ۶.۳ میلیارد نفر جمعیت، ۱.۱ میلیارد در فقر چند بعدی شدید به سر می‌برند و بیش از نیمی از این تعداد کودک هستند.

طبق مطالعه‌ انجام شده توسط «برناممه توسعه سازمان ملل» و «ابتکار فقر و توسعه انسانی آکسفورد» شکل‌های رایج محرومیت شامل فقدان مسکن، سرویس بهداشتی، برق، سوخت آشپزی، تغذیه و حضور در مدرسه کافی است.

همه گیری کرونا طی سال‌های اخیر با درگیری‌های منطقه‌ای همراه شده و به این ترتیب مشکل فقر جهانی را وخیم‌تر کرد. متعاقبا، تحقق «اهداف توسعه پایدار» با چالش‌های جدی مواجه شده است. نشست سران «گروه ۲۰» که ماه نوامبر با موضوع «ساختن جهانی عادلانه و سیارهای پایدار» در ریودوژانیرو برگزار شد، مبارزه با گرسنگی و فقر را در اولویت دستور کار خود قرار داد. این منعکس کننده پیگیری و تمایل «جنوب جهانی» برای توسعه، رفاه و مدرنیزاسیون است.

با تلاش‌های شدید و منسجم دولت و مردم چین، چین ۸۰۰ میلیون نفر را از فقر نجات داده و زودتر از موعد اعلامی، به هدف کاهش فقر «دستور کار توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل» دست یافته است.

چین در حال پیشرد مدرنیزاسیون و گشایش با استاندارد بالای خود است و توسعه آن نقشی کلیدی در پیگیری جهانی توسعه مشترک بازی می‌کند.

چین متعهد به همکاری با سایر کشورهای در حال توسعه برای دستیابی به مدرنیزاسیون است. از زمانی که «ابتکار کمربند و جاده» پیشنهاد شد، پروژه‌هایی شاخص مثل راه آهن‌ها و بنادر و شماری از برنامه‌های مردم محور «کوچک اما هوشمند» به شکل قابل توجهی زیرساخت و معیشت مردم را در کشورهای شریک بهبود بخشیده است. اتصال، همکاری برد-برد و جامعه‌ای با آینده مشترک برای بشریت از جمله مفاهیم و ویژگی‌های همکاری کاربردی جهانی محسوب می‌شوند.

این همکاری ثمربخش در تناقض آشکار با رویکردهای یکجانبه گرا، همسایه فقیر کن و جدا شونده‌ای است که توسط برخی کشورهای غربی پیگیری می‌شود، رویه‌هایی که پیشرفت عادی تجارت و سرمایه گذاری جهانی را با مانع مواجه کرده است. با این وجود، انگیزه نوآوری اقتصادهای نوظهور به شکلی فزاینده قوی است.

اقتصادهای نوظهور و دیگر کشورهای «جنوب جهانی»، طی چند سال اخیر مسیرهای رشد در الگوی اقتصاد جهانی رو به تکامل را کشف کرده‌اند. اهمیت همکاری و ثبات در زنجیره تامین جهانی به خوبی درک شده است.

اقتصاد چین طی سال‌های اخیر علی‌غم یک محیط خارجی پیچیده، انعطاف پذیری زیادی از خود نشان داده و نرخ رشد سالانه آن در صدر فهرست اقتصادهای بزرگ قرار داشته است. چین به یک شریک تجاری اصلی برای بیش از ۱۵۰ کشور و منطقه تبدیل شده است. تجارت آن با «آسه‌آن»، کشورهای آفریقایی، آمریکای لاتین و عربی شاهد رشدی قابل توجهی طی دهه گذشته بوده است. چین تا سال ۲۰۲۳، به مدت هفت سال پی در پی بزرگترین کشور در تجارت کالا باقی ماند و سرمایه گذاری خارجی آن برای ۱۲ سال متوالی در میان سه کشور برتر قرار گرفت.

چین حامی ساخت یک اقتصاد جهانی با ویژگی‌های همکاری، ثبات، باز بودن، نوآوری و دوستدار محیط زیست است. این کشور همچنین خواستار ترویج مشترک جهانی سازی اقتصادی سودمند و فراگیر به نفع کشورها و جوامع مختلف است.

پایبندی چین به گشایش و همکاری تعمیق‌یافته تحت چارچوب ابتکار کمربند و جاده و سایر ابتکارات، نشان دهنده تلاشی ملموس در جهت ساخت جامعه‌ای با آینده مشترک برای بشریت است.

چین به حفاظت از تجارت آزاد جهانی و دستیابی به توسعه مشترک با دیگر کشورها متعهد است. این کشور برای ترویج ثبات زنجیره‌های صنعتی و تامین جهانی و اتحاد میان تمام کشورها و مناطق تلاش می‌کند. رفاه مشترک، آینده توسعه اقتصادی جهان و مسیر صحیح برای حکمرانی اقتصادی جهان محسوب می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا