چرا ارائه خدمات به سالمندان برای احیای روستایی ضروری است؟
بیانیه سومین جلسه عمومی بیستمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین تاکید کرده که توسعه یکپارچه شهری و روستایی برای مدرنیزاسیون به سبک چینی ضروری است و احیای روستایی همه جانبه باید دنبال شود.
سیستم تامین اجتماعی روستایی امروز به لطف سیاستهای دولت مانند برنامه بیمه بازنشستگی پایه برای ساکنان شهری و روستایی و یارانه برای سالمندان، امنیت اقتصادی بیشتری را برای سالمندان فراهم آورده است. علی رغم این سیستم، افراد سالمند در نواحی روستایی از مراقبت و خدمات درمانی کافی برخوردار نمیشوند. در واقع، خدمات مراقبت از سالمندان بازارمحور و غیربازارمحور در نواحی روستایی حلقه ضعیف در سیستم تامین اجتماعی روستایی چین به حساب میآید.
بنا بر این بهبود منبع و ساختارهای خدماتی چند سطحی برای پاسخگویی به نیازهای متنوع قشر مسن در نواحی روستایی، ضروری است.
بیشتر افراد سالمند ساکن در مناطق روستایی ترجیح میدهند در منازل خودشان زندگی کنند تا اینکه به آسایشگاههای سالمندان بروند و شمار فزایندهای از افراد معلول در مناطق روستایی به خدمات منظم مراقبت از سالمندان و خدمات درمانی نیاز دارند.
با این وجود، کمبود ارائه دهندگان مراقبت از سالمندان در خانه در مناطق روستایی به دلیل کوچک شدن اندازه خانوار، هزینههای بیشتر نیروی کار، مهاجرت افراد در سن کار از مناطق روستایی و جمعیت روستایی غیرکشاورزی وجود دارد. این مشکل حتی پیچیدهتر هم شده زیرا جمعیت روستایی به دلیل افزایش شدید امید به زندگی در چین با سرعت بیشتری در حال پیر شدن است.
در نتیجه دولت باید تدابیری را برای اطمینان از دریافت خدمات کافی سالمندان در نواحی روستایی، اتخاذ کند. میتوان این کار را انجام داد، به عنوان مثال با تشویق افراد بین ۶۰ تا ۶۹ سال به مراقبت از بستگان مسنتر خود و افرادی که توانایی مراقبت از خود بالاتری دارند برای مراقبت از افرادی که توانایی خودمراقبتی کمتری دارند.
گزینه دیگر ایجاد گروههای مراقبت از سالمندان در مقیاس کوچک بر اساس نزدیکی جغرافیایی و روابط دوستانه برای ارائه خدمات ضروری مراقبت از سالمندان به افراد نیازمند به مراقبت است.
جدا از اینکه دولت و عوامل بازار خدمات متنوع مراقبت از سالمندان را در مناطق روستایی فراهم مینمایند، باید در جهت ساخت خانههای سالمندان برای افراد خیلی فقیر و آسایشگاههای سالمندان برای تأمین غذا و فعالیتهای سرگرمی برای قشر مسن جامعه تلاش کرد. همچنین، خانههای سالمندان خصوصی میتوانند خدمات حرفهای و متنوعتری برای سالمندان ارائه کنند.
جمعیت سالمند ساکن در نواحی روستایی را میتوان به چهار گروه تقسیم کرد: افراد فاقد منابع و توانایی مراقبت از خود، افراد ثروتمند اما فاقد توانایی خودمراقبتی، افراد فاقد منابع اما با توانایی خودمراقبتی و افرادی که هم ثروتمند هستند و توانایی خودمراقبتی دارند.
در حالی که افرادی که کمتر مسن هستند میتوانند از بستگان سالمند خود مراقبت کنند که هم منابع و هم توانایی مراقبت از خود را ندارند، آنهایی که ثروتمند هستند اما توانایی مراقبت از خود ندارند می توانند در خانههای سالمندان زندگی کنند. سالمندانی که منابع ندارند اما توانایی مراقبت از خود را دارند میتوانند برای کمک به همسایگان و دوستانشان رجوع کنند. سالمندانی هم که از نظر رفاهی و همچنین توانایی خودمراقبتی در وضعیت خوبی قرار دارند، میتوانند از خدمات آسایشگاههای سالمندان بهره ببرند.
سالمندان معلول به توجه و مراقبت درمانی منظم بسیار بیشتری نیز دارند، اما معمولا توان پرداخت هزینههای این خدمات را ندارند. چنین افرادی اگر امکان دریافت کمک از فرزندان و همسر خود را ندارند میتوانند به خویشاوندان جوان خود رجوع کنند.
اگرچه آسایشگاههای سالمندان خصوصی میتوانند خدمات حرفهای و باکیفیتتر دهند، اما گران هستند، به این معنی که فقط افراد سالمند ثروتمند معلول و نیمه معلول میتوانند از عهده هزینه این خدمات بر آیند. و به دلیل آنکه بیشتر خانههای سالمندان هزینه خدمات خود را دریافت میکنند و ممکن است از روستاها دور باشند همه سالمدان نمیتوانند به این خدمات دسترسی داشته باشند یا تمکن مالی این هزینهها را دارا باشند.
تحت چنین شرایطی ضروری است با اجرای مجموعهای از سیاستها، توازن میان عرضه و تقاضا در سیستم خدمات سالمندان روستایی برقرار شود. اول، دولت باید مسئولیت بیشتری در ارائه خدمات سالمندی کارآمد ارائه کند و برنامههای مفصلی برای بهینه سازی سیستمهای سیاستی مرتبط و چارچوبهای نهادینه طراحی کند.
دوم، باید سازوکاری برای تامین منابع مشترک ایجاد شود تا انواع مختلف خدمات مراقبت از سالمندان را برای ساکنان روستایی فراهم کند.
سوم، نهادها همچنین باید یک سیستم نظارتی برای ارائه خدمات کارآمد مراقبت از سالمندان در مناطق روستایی، بهبود سیستم نظارت و نظارت بین ادارات، و استانداردسازی الگوهای ارائه خدمات خاص برای تضمین توسعه سالم خدمات مراقبت از سالمندان روستایی ایجاد کنند.
چهارم، همچنین گامهایی برای افزایش بودجه کانالها و ایجاد یک سازوکار مالی پایدار به منظور تقویت سرمایه گذاری در امکانات سالمندی روستایی، باید برداشته شود
و پنجم، نهادها باید با افزایش آگاهی عمومی درباره افراد مسن یک محیط دوستانه برای سالمندان، هدایت مسئولان به توجه بیشتر به جمعیت مسن و تشویق مردم به مراقبت صحیح از والدین سالمند خود، محیطی دوستانه برای افراد مسن ایجاد کنند.