قطع بودجه آنروا، مجازات جمعی و ناعادلانه مردم غزه
یک نشریه غربی در سر مقاله خود، اقدام چند کشور غربی در قطع کمکهای مالی به سازمان «آنروا» را مجازات جمعی و ناعادلانه مردم غزه توصیف کرد.
به گزارش ایسنا، روزنامه چاپ اسپانیا اقدام برخی از کشورهای غربی در قطع کمک های مالی به آنروا با طرح این ادعا که برخی از اعضای این نهاد وابسته به سازمان ملل با جنبش حماس در ارتباط هستند را نکوهش کرد.
روزنامه الپائیس در سرمقاله روز سهشنبه خود نوشت: «تصمیم چندین کشور برای تعلیق کمکهای مالی خود به آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد(آنروا) با استناد به ادعای دخالت ۱۲ کارمند محلی در حمله حماس علیه اسرائیل در هفت اکتبر در عمل، نشان دهنده مجازات دسته جمعی ناموجه کل جمعیت غزه است».
این روزنامه در ادامه نوشت: «این واقعیت که به ۲ کمککننده اصلی یعنی ایالات متحده و آلمان، کشورهای دیگری از جمله بریتانیا، ایتالیا، هلند، سوئیس، فنلاند، استرالیا و کانادا ملحق شدهاند، به معنای از دست رفتن بیش از نیمی از بودجه این آژانس است و این تنها شرایط غیرانسانی را که مردم غزه از زمان آغاز حمله نظامی اسرائیل با آن مواجه هستند، تشدید میکند».
این اقدام کشورهای غربی با واکنش کشورهای مختلف روبرو شده است و آنها، آن را ضدحقوق بشری توصیف کردهاند. «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در سخنانی در این باره از کشورهای اهدا کننده مالی به آنروا خواست که ادامه فعالیت این آژانس در نوار غزه را تضمین کنند.
الپائیس در ادامه مینویسد آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل که همواره هدف کابینههای مختلف اسراییل با اتهامات مشابه بوده، متهم است که «در حمله هفت اکتبر حماس به شهرکنشینان نقش ایفا کرده است» اما حتی با فرض صحت این ادعا، نمیتوان به کل ساختاری که بخشی از سازمان ملل است و در آن ۳۰ هزار نفر کار میکنند، سوءظن داشت.
این روزنامه اسپانیولی زبان در ادامه سرمقاله خود تأکید میکند که «مجازات آنروا، در این زمان که صدها هزار انسان بیگناه محکوم به زندگی در بمباران و فقر هستند با حداقل حس بشردوستانه نیز در تضاد است و گفتمان افراط گرایان اسرائیلی را که همه فلسطینیها را دشمن میدانند تایید میکند».
الپائیس در پایان مینویسد: اینکه همه جمعیت فلسطین سازمان حماس نیست، استدلالی است که تاکنون مورد قبول همه بوده است لذا لغو ناعادلانه کمکهای مالی به آنروا هیچ کمکی به حل مسالمتآمیز مناقشه بین اسرائیل و حماس نمی کند. این کار فقط برای غیرنظامیان بیگناهی که به درستی احساس میکنند توسط بسیاری از به اصطلاح قدرتمندترین دموکراسیهای جهان به طور کامل رها شدهاند، رنج بیشتری به همراه خواهد داشت.