استاد دانشگاه تهران: ابتکار کمربند و جاده شیوه سنتی تجارت جهانی را تغییر داده است
«سید محمد مرندی» استاد دانشگاه تهران در «کنفرانس بینالمللی شناخت چین» که ۲ دسامبر (۱۱ آذر) در «گوانگجو» گشایش یافت، شرکت و در یک سمینار مربوط به ابتکار توسعه جهانی و همکاری کشورهای در حال توسعه سخنرانی کرد. وی در حاشیه این کنفرانس با خبرنگار بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین گفتگو کرد.
مرندی هنگام اشاره به همکاری اقتصادی چین و ایران گفت: ایران و چین هر دو کشورهایی مستقل هستند، همکاریهای دو طرف براساس منافع متقابل آینده روشنی دارد. چین با جمعیت زیاد و پیشرفتهای فوق العاده میتواند به توسعه اقتصاد ایران کمک کند. ایران هم با توجه به منابع انسانی و ظرفیتهای فوق العاده خود در غرب آسیا، هم برای خود زمینه سازی کرده و هم به رشد اقتصاد چین کمک میکند.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: ابتکار کمربند و جاده شیوه سنتی تجارت جهانی را تغییر داده است. در گذشته تجارت جهانی بیشتر به حمل و نقل دریایی وابسته بود اما بعد از مطرح شدن ابتکار کمربند و جاده با باز شدن راههای زمینی در قاره اوراسیا اهمیت منطقه آسیای مرکزی هم بیشتر شد و این موضوع هم برای چین و هم برای ایران اهمیت راهبردی فراوانی دارد.
در مارس سال جاری ایران و عربستان سعودی در پکن در خصوص ازسرگیری روابط سیاسی به توافق رسیدند. بعد از آن موج آشتی بی سابقهای در کل منطقه خاور میانه ایجاد شد اما تقریبا دو ماه پیش درگیری بین فلسطین و اسرائیل دوباره رخ داد.
آقای مرندی به علت وقوع این درگیری اشاره کرد و گفت: تا زمانی که کشورهای غربی به مردم منطقه توجه نمیکنند و جنگ افروزی میکنند، مشکلات منطقه ما باقی می ماند. کشورهای غربی همیشه ادعا میکنند از حقوق بشر دفاع میکنند، اما جنایات اسرائیل را نادیده گرفته و حتی شریک آن هستند. چین همیشه از کشورهای محروم دفاع میکند، امیدوارم دولت و مردم چین در پیشبرد صلح خاورمیانه سهم بیشتری داشته باشند. به نظرم حضور بیشتر چین هم به نفع مردم غرب آسیا، هم به نفع مردم شرق آسیاست.