آیا روزی شاهد اقدام واقعی آب و هوا خواهیم بود؟
در حالی که توجه جهان به آتشسوزیهای جنگلی عظیم مائویی در هاوایی با آمار تلفات بیش از ۱۰۰ کشته و حدود هزار نفر مفقود شده با مقیاس ویرانی حدود ۶ میلیارد دلار معطوف بود، دولتهای کانادا، یونان و اسپانیا نیز در مناطق مختلف کشور خود درگیر آتش سوزی بودند و برای مهار آن تلاش می کردند.
با این حال آتشسوزیهای جنگلی در کانادا (حدود ۱۰۰۰ آتشسوزی) نیز ویرانگر و نیازمند توجه هستند، زیرا آتش تاکنون بیش از ۱۵ میلیون هکتار در کبک، انتاریو و سایر مناطق را سوزانده است. و در همین حال اسپانیا هزاران نفر را از جزیره تنریف تخلیه کرده تا آنها را از خشم جهنم های خشمگین نجات دهد و در سوی دیگر یونان نیز شاهد قربانی شدن ۳۵ نفر در آتشسوزیهای این کشور بود.
اگر بخواهید آتشسوزیهای جنگلی را به گردن ال نینو(چرخش مشهور آب و هوایی در سرتاسر سیاره زمین) بیندازید، باید گفت که با گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده احتمالاً تا شش ماه آینده به دلیل دمای شدید اقیانوس در شرق و مرکز استوایی اقیانوس آرام در ماه ژوئیه پایدار و قوی باقی خواهد ماند. جهان، به جز شکاکان آب و هوا و افراد دارای منافع شخصی، می داند که چرا اقیانوس آرام استوایی شرقی-مرکزی سوزان است.
مجله علمی Nature در ماه جولای گزارش داد که در نتیجه گرمایش جهانی، بیش از نیمی از اقیانوسها در دو دهه گذشته سبزتر شدهاند.
گرم شدن زمین منجر به بارندگی های نامنظم و غیرعادی شدید و سیل می شود. وضعیت فعلی بیش از یک هشدار است، با این حال نباید اشتباه کنیم که گرم شدن زمین تنها به دلیل امواج گرما، ذوب یخچالها و خشک شدن آبهاست.
کشورهای توسعهیافته و اقتصادهای بازار نوظهور برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی تلاش میکنند، اما حتی نمیشود تصور کرد که وضعیت کشورهای جزیرهای کمتر توسعهیافته و اقیانوس آرام چگونه است.
با این حال رهبران جهان، به ویژه رهبران کشورهای توسعه یافته، همچنان به اقدامات اقلیمی فقط گوش فرا می دهند. به نظر می رسد که آنها توسط کسب و کارهای بزرگ در حال هدایت هستند، که به نوبه خود توسط شعار سود هدایت می شوند. تا زمانی که دلار به جریان بیفتد، کار مثل همیشه خواهد بود.
اگر رهبران جهان ما حتی نیمی از آن چیزی که وانمود می کنند جدی بودند، طبق گفته موسسه بین المللی توسعه پایدار، اجازه نمی دادند ۱.۴ تریلیون دلار از پول عمومی در سال گذشته به سوخت های فسیلی پمپ شود. یا اگر فکر میکنید باید اعلام کنیم که برعکس مسیر صحیح، صندوق بینالمللی پول اجازه داده سوختهای فسیلی از یارانههایی به ارزش ۱۳ میلیون دلار در دقیقه در سال ۲۰۲۲ برخوردار شوند، که جمعاً به ۷ تریلیون دلار نجومی برای کل سال میرسد.