سفیر ایران در چین: در این سفر به شین جیانگ با فرصت های بیشتر برای همکاری ایران و چین در چارچوب کمربند و راه مواجه شدم

محسن بختیار سفیر جدید ایران و دیگر دیپلمات‌های سفارت ایران در چین همراه با هیئت اعزامی از برخی کشورها به چین از شین جیانگ بازدید کردند. حساب مجازی رسمی وی‌بوی سفارت ایران در چین چند “خاطره شین جیانگ دیپلمات های ایرانی” را منتشر کرد. یادداشت آن ها در شین جیانگ از دیده ها و شنیده هایشان مورد ستایش بسیاری از کاربران چینی قرار گرفت.

 

محسن بختیار و همراهانش ابتدا از شهر باستانی کاشغر دیدن کردند و احساس خود را با جملاتی شاعرانه نوشتند: «زیبایی کاشغر در جاده ابریشم هزاران ساله، نبوغ و خلاقیت در صنایع دستی و فراوانی میوه هایی همچون خربزه و چهره خندان و صمیمی مردم کاشغر نهفته است.

در مسجد عیدگاه کاشغر دیپلمات های ایرانی تحت تاثیر فرش بسیار بزرگ در این مسجد  قرار گرفتند. در نقش فرش ۵۶ گل وجود دارد. ۵۶ گل به این مفهوم است که ۵۶ گروه قومی در چین یک خانواده اند. دیدن صنایع دستی در کاشغر به آن ها احساس صمیمیت داد، زیرا در ایران نیز صنایع دستی «به همین سبک» وجود دارد.

دیپلمات های ایرانی همچنین از شرکت بوشیران کوچا بازدید کردند و از سطح نوسازی توسعه کشاورزی شین جیانگ مطلع شدند.

آقای بختیار در مصاحبه با رسانه های چینی گفت: خیلی خوشحالم که در این سفر از این کارخانه بازدید کردم، این جا کارخانه تولید ماشین آلات کشاورزی است و ماشین اصلی که تولید می شود، ماشین برداشت پنبه از مزارع است که یکی از محصولات اصلی منطقه شین جیانگ است، تقریبا می شود گفت درصد بالایی از پنبه چین از طریق این منطقه تامین می شود و طبیعتا این کارخانه در تولید محصولات پنبه تاثیر بسیار زیادی دارد.

در ارومچی، دیپلمات های ایرانی از موسسه اسلامی شین جیانگ بازدید کردند. در حساب مجازی سفارت ایران نوشته شده است که مردم از همه اقوام در شین جیانگ در صلح و آرامش زندگی و کار می کنند و همه حقوق و آداب و رسوم مورد احترام قرار می گیرد. امیدواریم بتوانیم همکاری میان ایران و شین جیانگ چین را تعمیق بخشیده و در زمینه های مختلف ارتقا دهیم.

 «ما شین ژوی» دبیر کمیته حزبی منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ، با هیئت دیپلمات ها از برخی کشورها در چین که به شین جیانگ سفر کردند دیدار داشت.  محسن بختیار سفیر ایران در این دیدار گفت که شین جیانگ در توسعه اقتصادی و اجتماعی دستاوردهای بزرگی داشته است. ایران امیدوار است همکاری های خود را با شین جیانگ در زمینه های اقتصادی، تجاری، زیرساختی، گردشگری و کشاورزی تقویت کند. استان خراسان رضوی ایران و شین جیانگ چین، منطقه و استان خواهرخوانده ایجاد کرده‌اند و مایلند همکاری‌های بین دو کشور را در آینده تعمیق بخشند.

در پایان سفر پنج روزه به شین جیانگ، دیپلمات های ایرانی هنوز هم حرف های زیادی برای گفتن داشتند. آقای بختیار در گفت و گو با سی سی تی وی (CCTV) گفت که در این سفر به شین جیانگ فرصت های بیشتری را برای همکاری ایران و چین در چارچوب «کمربند و راه» دیده است..

وی افزود: “طبیعتا در برنامه های پیش بینی شده، ما می توانیم از این ظرفیت تاریخی برای گسترش همکاری ها و عملا انتقال کالا و ترانزیت کالا بین شین جیانگ و استان های مختلف ایران استفاده کنیم.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا