ادای احترام کشاورز آفریقایی به «پدر برنج هیبریدی» در چین 

«موسی داربوئه» کشاورز گامبیایی در زیر باران، مقابل مزار پروفسور «یوان لونگ‌پینگ» دانشمند فقید چینی در «چانگ‌شا» واقع در استان «هونان» (مرکز چین) ایستاد تا به «پدر برنج هیبریدی» ادای احترام کند. 

او در سفر روز چهارشنبه، برنج تازه‌ برداشت‌شده از مزرعه خود را روی زمین قرار داد و یک نقاشی از کشاورزان مشغول کار در مزارع برنج را به نمایش گذاشت.

داربوئه گفت: پروفسور یوان، دانه‌های شما در گامبیا ریشه دوانده‌اند. ما دیگر گرسنه نیستیم. همانطور که گفتید، مردم مانند دانه‌اند و باید تلاش کرد تا بذر خوبی باشند.

داربوئه که مزرعه‌اش اولین مزرعه در گامبیا بود که از ماشین‌آلات کشاورزی استفاده کرد، فناوری برنج هیبریدی را از تیم یوان آموخت.

او توصیه یوان را به یاد آورد که گفته بود «کشاورزی نیاز به تلاش واقعی دارد؛ یک دانه می‌تواند دنیا را تغییر دهد.» این کلماتی است که داربوئه باور دارد در سرزمین مادری‌اش در حال تبدیل شدن به واقعیت است.

سال گذشته، داربوئه از خبرنگاران روزنامه «هونان دیلی» خواست تا برنج را به محل استراحت استادش برسانند. امسال، او ۱۲ هزار کیلومتر تا هونان سفر کرد تا ادای احترامی شایسته‌تر انجام دهد.

وی به خبرنگار این رسانه استانی گفت: ادای احترام به یوان برای من بسیار احساسی بود، چون او کسی بود که به تغذیه کل جهان کمک کرد. حالا من مسئولیت دارم تا برای محقق کردن رویای او، یعنی دسترسی همه به برنج هیبریدی، تلاش کنم.

این کشاورز آفریقایی افزود: همه ما باید به روش خودمان تلاش کنیم تا مطمئن شویم برنج هیبریدی در سراسر جهان کشت می‌شود، چون تنها با برنج هیبریدی است که می‌توانیم همه را سیر کنیم.

یوان، دانشمند پیشگام چینی، با توسعه برنج هیبریدی پربازده، امنیت غذایی جهان را به‌شدت بهبود بخشید.

بر اساس سمینار سال ۲۰۲۳ به مناسبت پنجاهمین سالگرد کشف برنج هیبریدی، این برنج سالانه حدود ۸۰ میلیون چینی و ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر در خارج از چین را تغذیه می‌کند. برنج هیبریدی در ۶۰۰ میلیون هکتار از زمین‌های چین کشت شده و تولید برنج را بیش از ۸۰۰ میلیون تن افزایش داده است.

گامبیا، با فناوری کشاورزی سنتی، سطح پایین مکانیزاسیون و کشت محدود برنج، به شدت به واردات برنج وابسته بود.

در سال ۲۰۱۸، پس از مرگ پدرش، داربوئه به زادگاهش بازگشت. او از آمریکا به آفریقا آمد تا مزرعه خانوادگی را مدیریت کند.

داربوئه می‌گوید: در ابتدا، کسی نبود که به ما آموزش دهد.

در سال اول، او فقط ۳ هکتار برنج کاشت و با روش‌های قدیمی مثل «کوبیدن دانه با بشکه‌های روغن» برداشت کرد. اولین برداشت او با باران شدید از بین رفت. اینجا بود که به ترک مزرعه و بازگشت به ایالات متحده فکر کرد.

خوشبختانه، «هوانگ جی» و تیم متخصصانش از «شرکت کشاورزی پیشرفته یوان لونگ‌پینگ» به گامبیا آمدند. آنها تمام تکنیک‌ها، از شخم‌زنی و کاشت تا برداشت و فرآوری را آموزش دادند.

وقتی اولین «دستگاه نشا برنج» به مزرعه رسید، داربوئه شگفت‌زده شد و گفت: این معجزه‌ای بود که نسل پدرم حتی جرات نداشتند خوابش را ببینند.

گذار از روش‌های دستی به مکانیزاسیون، میانگین برداشت را به ۷ تن در هکتار رساند یعنی دو تا سه برابر میانگین محلی. در پنج سال بعد، مزرعه داربوئه از ۳ هکتار به ۱۰۰ هکتار گسترش یافت.

این کشاور آفریقایی گفت: گامبیا بسیار حاصلخیز است، اما ما فناوری و تجهیزات نداریم. به باور او، همکاری با چین در حال تغییر این وضعیت است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا