«انور ابراهیم»: فلسفه حکمرانی «شی جینپینگ» با مفهوم «مالزی مرفه» همراستاست
«انور ابراهیم» نخست وزیر مالزی در جریان سفر اخیر «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین به کوالالامپور مصاحبه با «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» و تلویزیون مالزی را پذیرفت.
نخست وزیر مالزی در این مصاحبه به اهمیت سفر رئیس جمهور چین به کوالالامپور اشاره کرد و آن را فراتر از یک دیدار دوستانه دانست و تأکید کرد که روابط دو کشور به مرحله جدیدی رسیده است.
وی ضمن بیان اینکه هیچ مشکلی بین مالزی و چین وجود ندارد، بر لزوم تقویت روابط دو کشور تأکید کرد.
انور ابراهیم همچنین از دستاوردهای ۵۰ ساله روابط دوجانبه صحبت کرد و به افزایش سرمایهگذاری، تقویت تجارت، همکاریهای دانشگاهی و توسعه گردشگری اشاره نمود.
رهبر مالزی فلسفه حکمرانی آقای شی را همسو با مفهوم «مالزی مرفه» دانست و بر اهمیت توجه به توسعه انسانی، تاریخ و فرهنگ در کنار پیشرفتهای اقتصادی و فناوری تاکید کرد. وی معتقد است که تنها رهبران کشورهای بزرگ قادر به اتخاذ دیدگاه بلندمدت هستند و این نوع نگرش میتواند به مقابله با چالشهای جهانی کمک کند.
گزیدههای این مصاحبه در پی میآید:
خبرنگار: طی سالهای اخیر، شاهد آن بودهایم که روابط دوجانبه چین-مالزی به سطحی جدید رسیده و دیدارهای سطح بالا میان دو کشور به طور فزایندهای مکرر شده است. آقای نخست وزیر، از سفر رئیس جمهور چین چه انتظاراتی دارید؟
انور ابراهیم: بر این باوریم که سفر رئیس جمهور شی جینپینگ در این بار تنها یک دیدار دوستانه نیست، بلکه نشاندهنده آن است که روابط دوستانه دو کشور در زمینههای مختلف به مرحلهای جدید رسیده است. مالزی و «آسهآن» از برقراری روابط خوب با همه کشورها، حفظ اصل بیطرفی و احترام متقابل حمایت میکنند. هیچ مشکلی بین مالزی و چین وجود ندارد و مالزی بر این باور است که نه تنها باید روابط خود با چین را حفظ کند، بلکه باید آن را تقویت نیز نماید.
خبرنگار: به نظر شما، مهمترین دستاوردهای تبادلات دو کشور در ۵۰ سال گذشته کدامها بوده است؟ در آینده، در کدام زمینهها باید چین و مالزی به تقویت همکاریها برای منفعت مردم دو کشور ادامه دهند؟
انور ابراهیم: بله، مالزی و چین نه تنها در ۵۰ سال گذشته، بلکه در طول تاریخ طولانی خود که هزاران سال به درازا کشیده، روابط دوستانهای برقرار کردهاند. در این مدت، شاهد افزایش سرمایهگذاری از چین بودهایم، تجارت دو کشور تقویت شده است، همکاریهای دانشگاهی گسترش یافته و فرصتهای آموزش حرفهای بیشتری فراهم شده است. علاوه بر این، همکاریها در زمینههای مختلفی همچون فرهنگ و گردشگری به شکل گستردهای تعمیق یافته و مالزی از این همکاریها بهره زیادی برده است.
خبرنگار: آقای نخست وزیر پیشتر اشاره کردهاید که فلسفه حکمرانی رئیس جمهور شی جینپینگ و سه ابتکار جهانی بزرگ وی با مفهوم «مالزی مرفه» شما همراستا است. به نظر شما، آیا توافقنظر بین چین و مالزی میتواند به ما کمک کند تا با هم در برابر عدمقطعیتهای موجود در دنیای امروز مقابله کنیم؟
انور ابراهیم: در دیدارم با رئیس جمهور چین، به او گفتم و حتی از او پرسیدم که چرا افکارش اینقدر متفاوت و منحصر به فرد است. زیرا رئیس جمهور شی بر فرهنگ، تمدن و رفاه مشترک تأکید دارد. در این عصر، چنین رویکردی در سیاستمداران عادی به ندرت دیده میشود. این رویکرد با مفهوم «مالزی مرفه» که بر ارزشها، انساندوستی، دیدگاه جهانی و ساخت تمدن معنوی تأکید دارد، همراستا است. پاسخ آقای شی خیلی جالب بود. او گفت که ما میخواهیم اقتصاد را توسعه دهیمم اما توسعه انسانی از تاریخ، فرهنگ و تمدن جداییناپذیر است. فلذا این برای من بسیار جالب است زیرا مردم اغلب درباره اقتصاد، فناوری، دیجیتالسازی و هوش مصنوعی حرف میزنند که البته بسیار مهماند، اما ما به یک روح انسانگرایانه هم نیاز داریم. فقط رهبران و اندیشمندان کشورهای بزرگ قادرند چنین دیدگاه بلندمدتی داشته باشند و تنها به نیازهای کوتاهمدت و فوری توجه نکنند.